Waar zet je je tattoo? De ultieme gids voor de perfecte plek - TattooMed (2024)

Een tattoo is een prachtige, blijvende expressie van je individualiteit. Maar voordat je de naald in de huid laat zetten, is er een belangrijke keuze te makenwaarlaat je je tattoo zetten? De locatie van je tattoo heeft een grote impact op de uitstraling, zichtbaarheid, pijnbeleving en zelfs de levensduur van je kunstwerk. In deze uitgebreide gids bespreken we alle factoren die je moet overwegen om de perfecte plek voor jouw tattoo te vinden.


Factoren die je keuze voor je nieuwe tattoo bepalen De meest pijnlijke plekken voor een tattoo Populaire tattoo plekken en hun kenmerken Tips voor het kiezen van de perfecte plek Zichtbaarheid van tattoos Ontwerp en anatomie Tattoo Nazorg de invloed van de plek Tot slot

In deze blog geven we een antwoord op al jouw vragen.

Factoren die je keuze voor je nieuwe tattoo bepalen


Betekenis en symboliek

Sommige plekken op het lichaam hebben een speciale betekenis of symboliek. Denk aan de pols voor een symbool van kracht, de nek voor een spirituele connectie, of de schouder voor een symbool van bescherming.

Zichtbaarheid

Wil je je tattoo tonen aan de wereld of liever discreet houden? Bepaal hoe zichtbaar je de tattoo wilt hebben op basis van je levensstijl, werkomgeving en kledingkeuze.


Pijnbeleving

De gevoeligheid van de huid varieert per lichaamsdeel. Botten, zenuwen en dunne huidlagen maken gebieden gevoeliger. De ribben, vingers, en binnenkant van de arm zijn berucht pijnlijk, terwijl de bovenarm, schouderblad en buitenste dij minder gevoelig zijn.


Lichaamstype en anatomie

De vorm en contouren van je lichaam beïnvloeden hoe de tattoo eruit ziet. Kies een plek die past bij je lichaamsbouw en waar de tattoo mooi meebeweegt.


Praktische overwegingen

Denk aan kledingkeuze, zonlicht, wrijving en je levensstijl. Sommige plekken zijn gevoeliger voor slijtage of vervaging door zonlicht. Bepaal of je de tattoo makkelijk kunt verzorgen en bedekken.


Grootte en ontwerp

De grootte en complexiteit van de tattoo bepalen de geschikte locatie. Grotere tattoos vereisen meer ruimte, terwijl kleine, minimalistische designs op diverse plekken passen.

De meest pijnlijke plekken voor een tattoo

Pijn is een subjectieve ervaring, dus wat voor de een pijnlijk is, kan voor de ander meevallen. Echter, er zijn wel enkele gebieden op het lichaam die over het algemeen als gevoeliger worden beschouwd en waar tatoeëren meer pijn kan doen.

De top 5 van meest pijnlijke plekken


Ribben

De ribben zijn een gevoelig gebied met weinig vet en spieren. De naald komt hier dicht bij het bot, wat de pijn verhoogt.


Vingers en tenen

De huid op de vingers en tenen is dun en bevat veel zenuwuiteinden. Dit maakt deze gebieden extra gevoelig voor pijn.


Enkel

De enkel is een gebied met weinig vet en veel botstructuur. De naald kan hier op gevoelige zenuwen botsen, wat de pijn verhoogt.


Elleboog en knie

De elleboog en knie zijn gebieden met veel bewegende delen. De huid is hier dun en er is weinig vet, waardoor tatoeëren pijnlijk kan zijn.


Heup

De heup is een gebied met veel botstructuur en weinig vet. De naald kan hier op gevoelige zenuwen botsen, wat de pijn verhoogt.


Factoren die de pijn beïnvloeden

Naast de locatie van de tattoo, zijn er nog andere factoren die de pijn kunnen beïnvloeden, zoals


De grootte en complexiteit van de tattoo

Grotere en complexere tattoos vereisen meer tijd en naaldbewegingen, wat de pijn kan verergeren.


De pijngrens van de persoon

Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen zijn gevoeliger voor pijn dan anderen.


De ervaring van de tattoo artiest

Een ervaren tattoo artiest kan de naald zo plaatsen dat de pijn wordt geminimaliseerd.

Tips om de pijn te verminderen


  • Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en gegeten hebt voordat je naar de afspraak gaat.

  • Neem een pijnstiller, zoals paracetamol of ibuprofen, voordat je naar de afspraak gaat.

  • Ontspan en adem diep tijdens het tatoeëren.

  • Vraag de tattoo artiest om pauzes te nemen als de pijn te erg wordt.


Pijn is onvermijdelijk

Pijn is een onvermijdelijk onderdeel van het tatoeëren, maar er zijn manieren om de pijn te verminderen. Door de juiste locatie te kiezen, de tips in deze blog te volgen, en te overleggen met je tattoo artiest, kun je ervoor zorgen dat je tattoo-ervaring zo comfortabel mogelijk verloopt.


Populaire tattoo plekken en hun kenmerken


Armen

Flexibele en veelzijdige plek, geschikt voor diverse ontwerpen. De bovenarm is populair voor grote, gedetailleerde tattoos, terwijl de onderarm smaller is en meer geschikt voor minimalistische designs.

Benen

Ruimte voor grote, opvallende legsleeve tattoos. De bovenbenen zijn ideaal voor grote tattoos, terwijl de kuiten en enkels smaller zijn en geschikt voor kleine tattoos.


Rug

Perfect voor grote, gedetailleerde rug tattoos. De vlakke huid biedt veel ruimte en de rug is minder gevoelig voor pijn.


Borst

Populair voor symbolische of religieuze tattoos. De borstkas is een gevoelige plek, maar kan prachtige resultaten opleveren.


Schouders

Goede plek voor middelgrote tattoos. De ronde vorm van de schouder past goed bij ronde of ovale ontwerpen.


Handen en vingers

Opvallende en trendy, maar gevoelig voor pijn en slijtage. Vinger tattoos vervagen sneller en vereisen meer nazorg.

Nek

Discrete en stijlvolle plek, geschikt voor kleine, minimalistische designs. De nek is gevoelig, maar kan een elegante uitstraling creëren. Ideaal voor de zogenoemde jobstoppers 🙃

VoetenUnieke en opvallende plek, maar gevoelig voor pijn en slijtage. Voet tattoos kunnen vervagen door schoenen en wrijving.


Tips voor het kiezen van de perfecte plek


Neem de tijd

Haast je niet met deze belangrijke beslissing. Doe research, bekijk inspiratiefoto's en bespreek je ideeën met een tattoo artiest.


Probeer de tattoo "uit"

Gebruik plakband of markers om de gewenste locatie te markeren en te zien hoe de tattoo eruit ziet op jouw lichaam.


Vraag advies

Een ervaren tattoo artiest kan je helpen de perfecte plek te vinden voor jouw tattoo, rekening houdend met je wensen, lichaamsbouw en het ontwerp.


Vertrouw op je gevoel

Kies een plek waar je je comfortabel bij voelt en die past bij je persoonlijkheid.


Zichtbaarheid van tattoos

Tatoeages op zichtbare plekken, zoals de nek, handen of gezicht, zijn steeds meer geaccepteerd. Toch is het belangrijk om te overwegen of je een zichtbare tattoo wilt in een professionele setting. Als je streeft naar een carrière als bankier of als je wilt werken bij een ander conservatief bedrijf, dan moet je waarschijnlijk afzien van bijvoorbeeld van een tattoo die je niet kan bedekken. Dit is ook vaak nog zo bij overheidsdiensten. Maar laat je niet afschrikken! Tegenwoordig zijn er veel CEO’s, senior executives, human resource managers, artsen, advocaten, enz .. die allemaal een mooie tattoo hebben onder hun shirt.

Ontwerp en anatomie

Niet elk ontwerp is geschikt voor elke plek op het lichaam. Sommige ontwerpen komen beter tot hun recht op een rond oppervlak, terwijl andere beter passen op een lang, smal stuk huid. De anatomie van je lichaam speelt hierbij ook een rol. Zo kan een groot ontwerp op je arm eruit zien alsof het uitgerekt is als je je arm buigt.

Betrek je tatoeëerder bij het kiezen van de juiste plek voor een specifiek ontwerp. Hij of zij weet het best wat en waar werkt en waar een ontwerp optimaal tot zijn recht komt.

Tattoo Nazorg de invloed van de plek

De locatie van je tattoo heeft niet alleen invloed op de uitstraling en pijnbeleving, maar ook op de nazorg. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen

Gevoelige plekken

Bepaalde gebieden, zoals de ribben, vingers, en binnenkant van de arm, zijn gevoeliger en vereisen extra aandacht tijdens de nazorg. Deze gebieden zijn vatbaarder voor zwelling, roodheid en pijn. Het is belangrijk om deze plekken voorzichtig te wassen en te smeren, en contact met kleding of andere materialen te vermijden die irritatie kunnen veroorzaken.

Moeilijk bereikbare plekken

Tattoos op moeilijk bereikbare plekken, zoals de rug of schouderbladen, kunnen lastiger te verzorgen zijn. Het kan een uitdaging zijn om deze gebieden schoon te houden en te smeren, wat kan leiden tot infecties of vertraagde genezing. Second skin tattoo folie kan hier een handige oplossing bieden, doordat het de tattoo beschermt en hydrateert.

Vuil werk

Werk je in een vuile omgeving of kom je veel in contact met chemicaliën? Dan is het extra belangrijk om je tattoo goed te beschermen. Second skin folie kan hier een uitkomst bieden, doordat het de tattoo afsluit van vuil en bacteriën.

Second skin tattoo folie

Second skin folie is een transparante, waterdichte folie die op de tattoo wordt aangebracht. Het beschermt de tattoo tegen vuil, bacteriën en wrijving, en bevordert een optimale genezing.Second skin tattoo folieis vooral handig voor tattoos op gevoelige of moeilijk bereikbare plekken, of voor mensen die in een vuile omgeving werken.

Tips voor optimale nazorg


  • Volg de instructies van je tattoo artiest nauwkeurig op.

  • Was je tattoo tweemaal per dag met milde zeep en lauwwarm water.

  • Smeer je tattoo in met een tattoo-zalf of -crème

  • Houd je tattoo schoon en droog.

  • Vermijd contact met zwembadwater, zeewater en zonlicht totdat de tattoo volledig genezen is.

  • Draag geen strakke kleding die over de tattoo wrijft.

  • Raak je tattoo niet aan met ongewassen handen.

  • Kijk uit voor tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pijn, pus of koorts. Neem in dat geval contact op met je huisarts.

Doorde juiste nazorgte volgen, kun je ervoor zorgen dat je tattoo optimaal geneest en er langdurig mooi uitziet.


Tot slot

De perfecte plek voor jouw tattoo is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Denk na over de pijnbeleving, de zichtbaarheid, het ontwerp en de anatomie van je lichaam. Neem de tijd om te beslissen en laat je adviseren door je tatoeëerder. Met deze tips vind je zeker de perfecte plek voor jouw unieke tatoeage!


Vragen over de verzorging van je tattoo?
Bekijk onze tattoo nazorg blogs maar eens op je gemak. Heb je vragen of wil je gewoon meer info? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2018-11-12
Laatst bijgewerkt op: 2024-03-11

Waar zet je je tattoo? De ultieme gids voor de perfecte plek - TattooMed (2024)

FAQs

Waar zet je je tattoo? De ultieme gids voor de perfecte plek - TattooMed? ›

De locatie van je tattoo heeft een grote impact op de uitstraling, zichtbaarheid, pijnbeleving en zelfs de levensduur van je kunstwerk. In deze uitgebreide gids bespreken we alle factoren die je moet overwegen om de perfecte plek voor jouw tattoo te vinden. In deze blog geven we een antwoord op al jouw vragen.

Waar zet je je eerste tattoo? ›

Kies de perfecte plek voor je eerste tattoo

Voor je eerste tatoeage is het handig om te kiezen voor een plek die niet zo heel veel pijn doet. Dit zijn doorgaans plekken die niet direct op de bot liggen. Denk bijvoorbeeld aan de bovenarm, schouder of de enkel. De voet, de pols en de zij zijn vaak pijnlijkere plekken.

Wat is een mooie plek voor een tattoo? ›

De mooiste plekken op je lichaam om een tattoo te zetten
  1. Aan de bovenkant van je arm. Vroeger was dit een plek waar vaders hun tribaltattoos zetten, maar nu is het een mega vrouwelijke plek voor een tatoeage. ...
  2. Op of in je oor. ...
  3. Op je schouder. ...
  4. Boven je knie(ën) ...
  5. Op je hand. ...
  6. In je haarlijn. ...
  7. Op je duim. ...
  8. De zijkant van je buik.
Oct 19, 2020

Wat is de beste plek voor een tatoeage? ›

De bekendste plaatsen voor de tatoeages tegenwoordig zijn de armen, ofwel sleeve, schouders, benen en de rug. Daarnaast zien we ook een toename in de hoeveelheid tatoeages die in de nek, achter de oren of zelfs aan de binnenkant van de lip worden getatoeëerd.

Wat mag je niet doen na het zetten van een tattoo? ›

Vermijd minimaal 3 weken zwemwater, stoombaden en sauna's. Laat de tattoo niet weken in water. Draag tijdens de genezing geen strakke of vuile kleding over de tatoeage. Draag bij voorkeur katoenen kleding over de wond.

Wat is de beste plek om een ​​tatoeage te laten zetten? ›

Hoewel u uw polsen en onderarmen kunt bedekken, blijven ze over het algemeen onbedekt. ​​Enkele gebieden die het beste zouden zijn, zijn uw borst, bovenarmen en rug . Met deze plekken kunt u volledige controle hebben over hoeveel u anderen laat zien.

Waar blijft een tattoo het mooist? ›

De meeste delen van armen, benen, billen en het bovenlichaam blijven tot op latere leeftijd rimpel-vrij en blijven dus goed zichtbaar. Tatoeages op de handen, voeten en nek zijn wel echt een probleem. Deze delen van het lichaam verliezen eerder hun stevigheid, waardoor fijne lijnen makkelijker veranderen.

Welke plekken geen tattoo? ›

Laat geen tatoeage of PMU aanbrengen: • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; • op een litteken dat minder dan een jaar oud is; • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd of waar PMU is gezet; • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een ...

Welke tattoos vinden vrouwen aantrekkelijk? ›

Minimalistisch. Naast de mannen die helemaal onder zitten, kunnen vrouwen ook zeker de minimalistische tattoo's waarderen. Je krijgt minder spijt van een subtiele tattoo en je kan ze makkelijk op een plek laten zetten waar ze niet meteen zichtbaar zijn.

Waarom appelsap drinken voor tattoo? ›

Neem 1 uur voor je afspraak een longdrink glas appelsap. Appelsap zorgt ervoor dat je bloed iets dikker wordt waardoor je minder bloed zult verliezen. Minder bloedverlies betekend minder inkt die mee afgevoerd wordt uit de huid. Een beter resultaat!

Waar zien tatoeages er het coolst uit? ›

De achterkant is ook een populaire plek voor tatoeages, vooral voor grotere ontwerpen zoals volledige rug tatoeages of rugstukken. De achterkant biedt een groot gebied voor verbluffende motieven die vanuit alle hoeken bekeken kunnen worden. Voor degenen die op zoek zijn naar een discretere optie, zijn de pols, enkel of achter het oor goede keuzes.

Waar kleine tattoo zetten man? ›

Er zijn een hoop plekken die perfect geschikt zijn voor een kleine(re) tatoeage. Neem de polsen, de enkels en de voeten. Maar ook de grotere plekken zoals de schouders en armen lenen zich goed voor een kleine(re) tattoo. Een kleine tattoo is ook relatief snel gezet.

Waar moet de eerste tatoeage komen? ›

Een vlezigere onderarm kan ook een zachtere landingsplek zijn voor een eerste tatoeage. Kuiten zijn ook een goede plek voor tatoeages, hoewel het vermeldenswaard is dat het tatoeëren van de voorkant van een kuit meer pijn zal veroorzaken dan het tatoeëren van de achterkant.

Waar kun je als man je eerste tatoeage laten zetten? ›

Als het je eerste keer is, begin dan met iets discreets op een onopvallend deel van je lichaam ( onderkant van je bovenarm/op je heup ) en kijk hoe het bevalt. Beschouw je nieuwe tatoeage als een nieuw huidproduct: test het eerst op een pleister voordat je het overal opspat.

Wat te doen bij eerste tattoo? ›

Wat moet je doen voor je eerste tattoo sessie?
  1. drink appelsap de dag voor je tattoo sessie, die zorgt ervoor dat je minder bloed tijdens de sessie.
  2. Zorg dat je goed je nachtrust pakt en uitgerust naar de afspraak komt.
  3. Een goed ontbijt in de ochtend is belangrijk.
  4. Neem voldoende eten en drinken mee naar de sessie.

Hoe te beginnen met tatoeëren? ›

Hoe kun je tatoeëren als beginner
  1. Teken zoveel je kunt.
  2. Oefen op fruit of varkenshuid.
  3. Maak jezelf vertrouwd met het materiaal.
  4. Laat zelf tattoos zetten.
  5. Tatoeëer vrienden, familie of jezelf onder toezicht.
Sep 14, 2020

Top Articles
2 Volunteers of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints to Leave Detainment in Russia
Sanders Priebe Funeral Care | Crawfordsville, Indiana
Touchstar Cinemas - Sabal Palms Products
Rachel Sheherazade Nua
Indio Mall Eye Doctor
Craigslist Greencastle
Superhot Unblocked Games
Ups Drop Off Newton Ks
Everything You Might Want to Know About Tantric Massage - We've Asked a Pro
Utah State Park Camping Reservations
FREE Houses! All You Have to Do Is Move Them. - CIRCA Old Houses
Strange World Showtimes Near Harkins Metrocenter 12
Craigslist Cars And Trucks For Sale Private Owners
Island Cremations And Funeral Home
Amc Theatres Website
Thompson Center Thunderhawk Parts
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
My Scheduler Hca Cloud
Syoss Oleo Intense - 5-10 Cool Bruin - Permanente Haarverf - Haarkleuring - 1 stuk | bol
Fintechzoommortgagecalculator.live Hours
Does Cvs Sell Ulta Gift Cards
Weather Radar Los Angeles Noaa
Huniepop Jessie Questions And Answers
When Is Hobby Lobby Opening In Olean Ny
2006 Lebanon War | Summary, Casualties, & Israel
Soul Attraction Rs3
11 Shows Your Mom Loved That You Should Probably Revisit
First Lady Nails Patchogue
Gander Mountain Mastercard Login
Live Stream Portal
Pella Culver's Flavor Of The Day
Thailandcupid
Rolling-Embers Reviews
Www.cvs/Otchs/Simply
Raya And The Last Dragon Voice Cast: Who's Voicing Each Character
Https //Paperlesspay.talx.com/Gpi
18443168434
Www.questdiagnostics.com
Best Boxing Gyms Near Me
10 Best Laptops for FL Studio in 2023 | Technize
How To Get Stone Can In Merge Mansion 2022
Today's Wordle Mashable
Daftpo
Ma Scratch Tickets Codes
Rydell on LinkedIn: STARTING TODAY you no longer have to wait in a long line to get your oil…
10439 Gliding Eagle Way Land O Lakes Fl 34638
Doomz.io Unblocked Games 76
Adda Darts
The Nun 2 Ending Explained, Summary, Cast, Plot, Review, and More
What Time Does The Chase Bank Close On Saturday
Eugenics Apush
Penn Highlands Mon Valley | Penn Highlands Healthcare
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5369

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.