10x de beste zaklampen van 2024 | Outdoorbaas (2024)

Ben je op zoek naar een goede zaklamp voor tijdens het kamperen of een andere outdoor activiteit? Dan zit je goed!

In dit artikel bespreken we de beste zaklampen van dit moment. Ook bespreken we de verschillende soorten zaklampen, waar je rekening mee kunt houden als je er een koopt en hoe je een zaklamp kunt gebruiken. Meer weten? Lees dan snel verder!

Inhoud

  1. De 10 beste zaklampen van 2024
  2. Onze keuze voor de beste 3 zaklampen
    • K-NATICS PRO LED zaklamp
    • TravelMore LED zaklamp – beste oplaadbare zaklamp
    • Philips LED zaklamp – beste prijs/kwaliteit
  3. Wat is een zaklamp en waar gebruik je hem voor?
  4. Waarom een zaklamp kopen?
  5. Zaklamp kopen? Houd hier rekening mee
    • Energiemedium
    • Straalafstand
    • Lumen
    • Behuizing
  6. Hoe gebruik je een zaklamp?
  7. Wat voor soorten zaklampen zijn er?

De 10 beste zaklampen van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal aspecten. Hierbij kan je denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze aspecten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. We nemen je hieronder mee in de 10 beste zaklampen, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke zaklamp lijkt jou het beste?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende sterktes (aantal lumen) te verkrijgen. Klik hiervoor even op “bekijk” om de juiste zaklamp te vinden.

Onze keuze voor de beste 3 zaklampen

Na het zien van bovenstaande zaklampen heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze keuze voor de beste 3 zaklampen.

K-NATICS PRO LED zaklamp

Ben je op zoek naar een zaklamp die je voldoende licht kan bieden tijdens het kamperen of tijdens het wandelen/hiken? Dan heb je aan de K-NATICS PRO LED zaklamp zeker een goede. Met 4,7 van de 5 sterren en meer dan 184 beoordelingen wordt de zaklamp erg goed beoordeeld op Bol.com.

De LED zaklamp van K-NATICS is een militaire zaklamp en hierdoor erg geschikt voor in het donker. Het doel van een militaire zaklamp is namelijk dat deze in welke omstandigheid dan ook voldoende licht moet kunnen bieden. De mate van licht is hierdoor van groot belang. Het is daarom niet voor niets dat de zaklamp tot wel 1000 meter ver kan schijnen. Daarnaast heeft de zaklamp 5 lichtstanden. De felste stand heeft een lichtopbrengst van 3000 lumen.

De zaklamp wordt geleverd samen met een oplaadbare batterij. Is de batterij volledig opgeladen? Dan gaat de zaklamp in de felste stand zo’n 7 uur mee. In de laagste stand gaat hij zelfs 20 uur mee. De zaklamp is stof- en waterdicht, de lens is hittebestendig en de zaklamp is gemaakt van duurzaam en sterk aluminium dat onverwoestbaar is. Doordat de zaklamp onverwoestbaar is kan deze zelfs als ‘lifehammer’ gebruikt worden, bijvoorbeeld om glas kapot te slaan.

De zaklamp wordt geleverd in een stevige case, met USB kabel en de oplaadbare batterij.

TravelMore LED zaklamp – beste oplaadbare zaklamp

De LED zaklamp van TravelMore is minder goed als de zaklamp van K-NATICS, maar daar staat tegenover dat het prijskaartje lager is. Kwalitatief is het nog steeds een hele goede zaklamp aangezien deze wordt beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren en meer dan 258 beoordelingen op Bol.com. Je kan er dus vanuit gaan dat het een goede zaklamp is.

De LED zaklamp van TravelMore heeft een bereik van minimaal 500 meter en maximaal 1000 meter, een totale lichtintensiteit van 3800 lumen en 5 lichtstanden. De zaklamp is gemaakt van sterk aluminium en kan daardoor gebruikt worden als lifehammer. Naast dat die erg sterk is, is de zaklamp ook nog eens waterdicht. De zaklamp heeft een touwtje zodat je ‘m om je pols kan hangen. Hierdoor verlies je ‘m niet zo snel.

De zaklamp is oplaadbaar daarnaast is het zelfs mogelijk om nog batterijen in de zaklamp te doen, deze worden alleen niet meegeleverd.

Philips LED zaklamp – beste prijs/kwaliteit

De LED zaklamp van Philips heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. De zaklamp wordt beoordeeld met een 4,8 van de 5 sterren met meer dan 31 beoordelingen op Bol.com

De zaklamp van Philips is een compacte zaklamp die batterijen gebruikt. Er moeten 2 batterijen in die meegeleverd worden. Met volledig opgeladen batterijen gaat de zaklamp zo’n 2,5 uur mee. Er zijn verschillende varianten van de zaklamp te koop, namelijk 6 verschillende. Ze verschillen van elkaar in aantal lumen. De variant met minste aantal lumen is die van 110 en die met de meeste is de zaklamp met 1200 lumen. Kies de zaklamp die het beste bij je situatie past.

Een zaklamp met 110 lumen is vooral voor binnen gebruik. Zoek je een zaklamp voor tijdens het hiken of kamperen, kies dan een zaklamp met hoger aantal lumen.

Wat is een zaklamp en waar gebruik je hem voor?

Een zaklamp is een lichtbron die je op plaatsen gebruikt waar vaste verlichting ontoereikend of geheel afwezig is. Een zaklamp is onmisbaar tijdens nachtwandelingen, bijvoorbeeld als je ’s nachts op een onbekende camping je weg naar het toilet wilt vinden of als je in de tent iets uit je tas wilt pakken of om noodsignalen af te geven bij calamiteiten.

Voor de wandelaar die er wel van houdt om van de gebaande paden af te wijken, is de lichtfunctie van een smartphone ontoereikend. Ga je de wildernis in, dan ontkom je niet aan de aanschaf van een goede zaklamp. Niet alleen om je weg te kunnen vinden, maar ook voor je veiligheid.

Welke lamp voor jou de beste zaklamp is, hangt af van de activiteit. Ga je kamperen op een toeristische camping, dan hoef je minder na te denken over de branduren en extra opties van een zaklamp en kun je af met een goedkoper exemplaar. Ga je hiken of met een tent de natuur in, dan heb je een zaklamp nodig waar je op kunt vertrouwen.

Waarom een zaklamp kopen?

Met een goede zaklamp heb je altijd (levensreddend) licht bij de hand. Wanneer we niets meer kunnen zien, staan we als mens volledig buiten spel. Met een beetje pech raken we gedesoriënteerd en slaat de paniek toe. Het klinkt misschien gek, maar het kan voorkomen dat je zelfs op een afstand van 20 meter van je tent, volledig de weg kwijtraakt.

Goed beschouwd, is het verstandig dat iedereen die een outdoor activiteit onderneemt, altijd een zaklamp bij zich heeft. Dat begint al met de auto, waarmee je naar de plaats van bestemming rijdt. Stel dat je ’s nachts een band moet wisselen, dan ben je maar al te blij als je een hoofdlamp of een zaklamp bij je hebt.

10x de beste zaklampen van 2024 | Outdoorbaas (14)

Zaklamp kopen? Houd hier rekening mee

Bij de aanschaf van een zaklamp is het belangrijk dat je van tevoren even kijkt, wat is nou voor mij de handigste en voor het doel, de beste zaklamp. Hieronder bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je een zaklamp wilt aanschaffen.

Energiemedium

Zaklampen werken op batterijen of een ingebouwde accu. Denk je dat je, je zaklamp een keer per maand tijdens een wandeling zult gebruiken, is een model met AA Alkaline of lithium batterijen voldoende. Lithium batterijen hebben als voordeel dat ze blijven werken bij temperaturen onder nul. Liever geen milieuvervuilende batterij? Opteer dan voor zo’n opper beste zaklamp op zonne-energie, een oplaadbare zaklamp met USB of een met knijpdynamo.

Straalafstand

De straalafstand- en breedte is belangrijk bij het gebruik tijdens een outdoor activiteit. Dit is fijn tijdens nachtwandelingen, want je ziet niet alleen goed waar je loopt, maar je wandelt ook in een minder beperkte visuele ruimte. Een gemiddelde zaklamp geeft je een horizon van zo’n 50-100 meter. De sterkste en beste zaklampen typen kunnen een straalafstand van meerdere honderden meters tot een kilometer aan.

Lumen

De lichtsterkte van kunstmatige lichtbronnen wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe hoger de lichtopbrengst, maar ook, hoe sneller de batterij leeg is. Als regel kun je aanhouden dat 100-300 lumen prima voldoet voor gebruik op een gemiddelde vakantiecamping. Voor kamperen in de bush, nachtelijke hengelsport of avondwandelingen, is de beste zaklamp een model met 300-1000 lumen en zo mogelijk met spaarschakelaar. De meest moderne zaklampen beschikken tegenwoordig over energiezuinige ledlampjes.

Behuizing

De behuizing van een moderne zaklamp is steeds vaker van aluminium. Aluminium is sterk, licht van gewicht en blijft langer mooi. Het voorheen gebruikte plastic verkleurt vaak en is kwetsbaarder bij vallen van de lamp. In combinatie met aluminium zien we, vooral bij waterdichte handlichten, ook het gebruik van rubber. Rubber geeft een goede grip en is schokbestendig. Voor intensief gebruik tijdens hike en trektochten, zal je bij een waterdichte zaklamp het meeste baat hebben.

Hoe gebruik je een zaklamp?

Een van de eerste dingen waar een kampeerder of beoefenaar van outdoorsporten naar kijkt, is het gewicht van het totaal aan spullen. Als wandelaar heb je tenslotte de hele dag alles op je rug. Voor een zaklamp die je mee neemt naar een outdoor activiteit is het dus belangrijk dat deze licht van gewicht is.

Nu zijn er een legio aan vormen van outdooractiviteiten, waar je een zaklamp bij nodig kan hebben, maar die qua omstandigheden nogal van elkaar verschillen. Een jager zal liever een infrarode zaklamp bij zich hebben, omdat hij niet gezien wil worden, terwijl een duiker voor een water- en drukbestendig type zal kiezen. De gemiddelde (berg)wandelaar zal echter kunnen volstaan met een energiezuinig, lichtgewicht en spatwaterdichte zaklamp.

Watervastheid wordt uitgedrukt in IPX-codes. Hoe hoger de code, hoe beter de lamp bestand is tegen water en stof. Voor wandelaars zijn lampen in de categorie IPX-1 tot IPX-7 voldoende. Hogere codering is voor lampen die geschikt zijn voor gebruik onder water. Waar je ook rekening mee dient te houden is de schokbestendigheid. Wanneer je een zaklamp aan je riem of rugzak draagt, kan hij tijdens klimmen en afdalen, makkelijk ergens tegenaan stoten. Het is niet verkeerd dan te kijken voor een zaklamp met een behuizing van, of met, rubber.

Tot slot is het tijdens een outdoor activiteit belangrijk dat je zaklamp lang licht blijft geven. De meest goede zaklampen zijn tegenwoordig voorzien van ledlampjes. Deze zijn energiezuinig en geven tegelijkertijd veel licht. De energiebron is afhankelijk van je omstandigheden. Met een usb-aansluiting in je zaklamp kun je hem al gauw, ook in het buitenland, op veel plaatsen opladen.

10x de beste zaklampen van 2024 | Outdoorbaas (15)

Wat voor soorten zaklampen zijn er?

Wanneer je naar een outdoorwinkel gaat, zal je er versteld van staan hoeveel verschillende soorten zaklampen er zijn. Als wandelaar, kampeerder of trekker kun je ervanuit gaan dat je voldoende hebt aan een gewone outdoor zaklamp of een kampeer zaklamp. Op zich zit er niet zoveel onderscheid in beide soorten.

Outdoorlampen zijn over het algemeen van steviger uitgevoerd, omdat ze tegen een stootje moeten kunnen. Technisch zijn ze vaak eender. Net als outdoor zaklampen beschikken ook bepaalde kampeer zaklampen, net als jagers zaklampen, over een extra rood lichtfunctie. Ideaal om anderen op je weg niet te verblinden, terwijl je zelf het nachtzicht behoudt.

Wanneer je gaat kamperen is een kampeer zaklamp een uitkomst. Deze ziet eruit als een normale zaklamp. Alleen zit er als extra een beugel aan, waarmee je hem kunt neerzetten en ophangen. Met deze lamp heb je een outdoor tafellamp, hanglamp en handlicht in een. Door de stevige constructie valt hij ook onder de categorie tactische handlampen. Vooral deze tactische zaklamp geniet bij trekkers veruit de voorkeur.

Ga je graag wandelen en wil je niet te veel meenemen, dan volstaat een kleiner formaat zaklamp. De meest handzame zijn acculampjes die je met een karabijngesp aan je jas, broek of rugtas bevestigd. Wil je onderweg de handen vrijhouden, zijn er ook lampjes op een hoofdband en mini trekkerslampen die je met een klem op je revers of rugtasband bevestigt. Hele beste zaklampjes die jaren meegaan en voorzien zijn van een verwisselbaar batterijtje en/of usb-aansluiting voor aan de powerbank.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de beste zaklampen en weet je waar je rekening mee kunt houden als je er een wilt aanschaffen. Vragen of opmerkingen na het lezen? Laat dan gerust een reactie hieronder achter.

10x de beste zaklampen van 2024 | Outdoorbaas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.